Vakantie voorbereiden als je nog druk bent met werk? Handige tips!

Vakantie voorbereidenDe zomer is begonnen. Alle schoolkinderen hebben al vakantie. Veel moeders en vaders zijn echter nog aan het werk. Tenzij je in het onderwijs werkt of speciale afspraken met je werkgever maakte over vrij zijn in de schoolvakanties. Ook ondernemers kunnen flexibel vrij nemen zodra de vakanties beginnen. Of in de avonduren werken, zodat ze overdag al lekker vrij zijn met de kinderen. Maar terwijl de meesten van ons nog druk zijn met werk, willen we ons ook al voorbereiden op de vakantie. Als je op reis gaat met kinderen komt daar vaak veel bij kijken. Zonder stress op vakantie? Wellicht helpen deze tips.

Neem een paar dagen eerder vrij

Als het kan is het erg relaxt als je een paar dagen voordat je op reis gaat al vrij bent. Je kunt dan je koffers pakken, de laatste dingen kopen en regelen dat de buren de post voor je doen. Die extra dagen kun je ook gebruiken om je werk alvast los te laten. Dan glij je eenmaal op je vakantiebestemming ook wat makkelijker de rust in. Even alles loslaten.

Begin mooi op tijd met voorbereiden

Dat klinkt als een open deur. Maar als je ziet hoeveel mensen op het laatste moment van alles moeten regelen, dan is het goed advies. We boeken vaak mooi op tijd onze reis. Maar wie er op de hond of poezen past, wordt vaak pas veel later geregeld. Ook de koffer wordt op de laatste dag pas ingepakt. Maak een lijstje van alle dingen die geregeld moeten worden en begin een paar maanden voor vertrek. Maak een paklijst en voel de rust die dat brengt.

Kleding en toiletartikelen bestellen

Als je ruim op tijd een to-do-lijstje maakt, weet je ook wat je eventueel nog aan moet schaffen. Zomerkleding voor je kinderen of jezelf. Bestel het allemaal online. Dat scheelt je veel tijd. Kijk voor lenzenvloeistof bij eyelens.nl. En bestel ook je zonnebrand bij een online drogist. Zo druppelen langzaam de pakketjes binnen en vullen de koffers zich vanzelf.

Nog een voordeel van een rustige voorbereiding is dat je meer voorpret ervaart met je gezin. De vakantie is vaker onderwerp van gesprek. En dat is alleen maar leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.