Verhuizen met kantoor of privé? Zo doe je dat!

Verhuizen met kantoor

VerhuizenGroeit jouw bedrijf en moet je verhuizen met kantoor om meer ruimte voor werkplekken te creëren? Of ga je juist naar een kleiner kantoor omdat steeds meer medewerkers hun werk vanuit huis kunnen doen? Misschien wil je naar een betere locatie of een stad waar zich meer potentiele klanten bevinden. Verhuizen is soms gewoon nodig om vooruit te komen met je bedrijf of privé als je vanuit huis werkt. Bereid je, als je gaat verhuizen goed voor om alles in goede banen te leiden. Zie er niet teveel tegenop, want groeien is goed. Maar handel ook niet te snel. Overhaast beslissingen nemen kan veel geld en tijd kosten. Maak dus een gedegen overweging voordat je de stap zet.

Voorbereiding is belangrijk

Als je wilt verhuizen met kantoor, vraag je dan eerst goed af of het wel echt nu al nodig is. Vraag na of er in je huidige pand mogelijkheden zijn voor uitbreiding. En overleg met je personeel hoe zij kijken naar de ruimte waar nu gewerkt wordt. Zijn er mensen die veel buiten de deur werken, die ook wat extra uren vanuit huis kunnen werken? Kun je een duidelijk schema maken, waardoor een kantoorplek door meerdere mensen gebruikt kan worden? Flexplekken kunnen een mooie oplossing zijn voor te weinig werkplekken op kantoor. Maar je kunt deze ook aan externen aanbieden als je ruimte over hebt. Als je te dicht op elkaar werkt, kun je ook met koptelefoons werken, zodat je elkaar minder stoort. En als je dan toch besluit de stap te nemen naar een andere ruimte, groter, kleiner of op een betere locatie? Bedenk dan dat een goede voorbereiding het halve werk is. Voor particuliere verhuizingen is er een mooie verhuischecklist, die al twee maanden voor de verhuisdatum start. Het helpt je om alles in goede banen te leiden.

Thuis verhuizen & opruimen

Net als op kantoor is een goede voorbereiding bij thuis verhuizen ook belangrijk. Meer dan op het werk, verzamelen we thuis in de loop der jaren veel onnodige spullen. Begin twee maanden voor de verhuizing daarom alvast met opruimen. Verkoop alles wat je niet meer nodig hebt, of geef het gratis weg. Alles wat je achter kunt laten scheelt een heleboel sjouwwerk voor de verhuizers. En dat scheelt weer geld. Bovendien woon je daarna alleen nog met spullen die je echt nodig hebt en fijn vond om te bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.