Werknemers motiveren door successen te vieren

Werknemers motiveren

Werknemers motiverenAls bedrijf stel je doelen. En iedereen heeft een taak om te helpen die doelen te bereiken. Om iedereen gemotiveerd te houden is het goed om successen te vieren. Werknemers motiveren is een vak apart. Het is belangrijk hen onderdeel te maken van het gezamenlijke doel. Iedereen die het idee heeft onmisbaar te zijn om een bepaald doel te bereiken, zal zich immers beter inzetten. En als het doel bereikt is, kun je het samen vieren.

Interne communicatie

Ook als je bedrijf groeit of al groter is en je werkt met meerdere afdelingen, is het belangrijk dat deze onderling weten wat er ongeveer speelt. Wat doet sales? En waar zijn de technische mensen mee bezig? Productontwikkeling, marketing en financiële doelstellingen. Elke werknemer in het bedrijf zou in grote lijnen moeten weten hoe het ervoor staat. Dat maakt doelen tastbaar. Doordat iedereen elke dag weet waar je bedrijf staat en waar je met z’n allen heen gaat. Wat is er nodig om de doelen te bereiken? Dat is voor iedereen anders. Maar als iedereen goed op de hoogte is van de positie waar het bedrijf zich op dit moment bevindt, kan iedereen meesturen in de juiste richting. Het effect daarvan is ook dat iedereen binnen het bedrijf het gevoel heeft bij te dragen aan de successen die behaald worden.

Successen samen vieren

Knip de jaardoelen in vier stukken en kijk in elk geval elk kwartaal waar je staat met z’n allen. Als de doelen bereikt zijn, ga dat dan vieren! Met alle werknemers. Dat kan door een feestelijke meeting op kantoor met een klein cadeautje voor iedereen. Of je gaat een avond eten en zorgt dat mensen elkaar beter leren kennen, door ze niet bij hun directe collega’s aan tafel te zetten. Het is goed als de sales-personen weten wat de technische mensen beweegt. Zorg door middel van spelletjes dat het gesprek echt ergens over gaat. Door iedereen gerichte vragen te stellen bijvoorbeeld. Of boek een bedrijfsuitje bijvoorbeeld bij VVC Adventure. Als mensen in beweging moeten komen, komt vaak de ware aard naar boven. Plezier voert de boventoon en als de opdrachten moeilijk worden, help je elkaar. Daardoor ontstaan andere verbindingen, die op de werkvloer een positieve uitwerking kunnen hebben op de samenwerking. En hoe beter er samen gewerkt wordt, hoe meer motivatie werknemers zullen hebben. Gewoon omdat we het altijd fijn vinden om ergens echt bij te horen. Een zichtbaar, duidelijk en gezamenlijk doel helpt daarbij. Werknemers motiveren doe je dus met z’n allen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.