Werk vinden door je aan te melden voor een talent pool

Werk vinden

werk vindenWerk vinden is gelukkig nu weer gemakkelijker dan een paar jaar geleden. We zijn de crisis al aardig voorbij. Dat geldt misschien niet voor iedereen, maar het algemene beeld is veelbelovend. Wat je wel ziet is dat steeds meer bedrijven werken met freelancers of werknemers op kortlopende contracten. Dat hoeft niet erg te zijn. Als werknemer houdt je dat juist scherp. Het zorgt ervoor dat we met z’n allen niet indutten en alle verantwoordelijkheid bij onze werkgever neer leggen voor onze financiële toekomst. Daar worden we zelf als werknemer of freelancer ook beter van. Want het betekent dat we aan onszelf mogen blijven werken. We ontwikkelen onze talenten en blijven altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Binnen hetzelfde bedrijf of daarbuiten. Aanmelden voor een talent pool is daarom een goed idee.

Wat is een talent pool?

Een talent pool is een database met potentiële kandidaten voor vacatures binnen één bepaald bedrijf. Of binnen een recruitment bureau voor een bepaald type vacatures. Voor bedrijven is dit een goede manier het talent binnen de deur te houden. Alleen al door een goed overzicht te houden van wat iedereen kan en wat de wensen zijn van de medewerkers binnen de talent pool. Als je daarbuiten als professional verder wilt kijken dan alleen binnen de eigen organisatie, kun je werk vinden door je aan te melden voor de talent pool van recruitment bureaus.

Aanmelden voor talent pools

Je kunt je als werknemer of freelancer aanmelden voor de talent pool van verschillende organisaties. Werk vinden dat bij je past is vooral een proces van jezelf blijven ontwikkelen en zorgen dat de juiste mensen je weten te vinden. Al is nieuw werk vinden niet je grootste prioriteit -omdat je al leuk werk hebt bijvoorbeeld- blijf dan toch netwerken en houd je blik zo breed mogelijk. Je weet nooit wanneer er gereorganiseerd gaat worden. Of wanneer je zelf weer iets anders wilt. Het is een gezonde manier om naar werk te kijken en zal je populair maken bij vele werkgevers. Gewoon omdat je zelf de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen carrière. Dat brengt vrijheid en succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.