Beurs bezoeken om jouw ideale baan te vinden

Jouw ideale baan te vinden

beurs bezoekenOp jouw zoektocht naar de ideale baan, zoek je vaak als eerst op internet naar leuke vacatures. Maar er zijn nog zoveel andere leuke en succesvolle manieren om aan werk te komen. Via jouw persoonlijke netwerk bijvoorbeeld of door live netwerken in een zakelijke omgeving. Je kunt bijvoorbeeld een beurs bezoeken om het bedrijf te vinden dat bij jou past.

Jouw netwerk gebruiken

Heb jij al een goede voorstelling van de ideale baan voor jou? Het is goed daar uitgebreid aandacht en tijd aan te besteden. Als je niet weet wat je zoekt, kun je het namelijk ook niet vinden. En een baan die echt bij je past is belangrijk. Je brengt op je werk immers een belangrijk deel van je tijd door. Zodra je weet hoe jouw droombaan eruit ziet, kun je dit gaan delen met je vrienden en familie. Praat erover met iedereen die het horen wil. Je weet immers nooit wie je helpen kan om je baan te vinden. Hoe enthousiaster je bent over je droombaan, hoe makkelijker mensen om je heen dit onthouden en hun ogen en oren voor je open zullen houden. En dat vergroot je kans om die ene leuke baan te vinden.

————————————————-
LEES OOK: Deze-apps-heb-je-nodig-als-je-werk-gaat-zoeken
EN Werk-zoeken-maak-een-flyer-van-jezelf-als-merk
————————————————-

Beurs bezoeken voor een baan

Een beurs bezoeken om een baan te vinden? Dat kan ook heel nuttig zijn. Of dat nu de carrièrebeurs is of veel specifieker een beurs over jouw vakgebied. Tijdens een beurs kun je waardevolle contacten leggen. En net als bij het schijven van sollicitatiebrieven, geldt voor een beurs bezoeken ook dat je ervoor kunt zorgen dat je positief opvalt. Behalve een verzorgd uiterlijk en een goed verhaal, moet je ook op een goede manier jouw gegevens achterlaten bij potentiële nieuwe werkgevers. Je kunt bijvoorbeeld folders drukken met al jouw gegevens erop. Een mix van visitekaartje en een CV. Met een foto van jezelf of voorbeelden van werk dat je eerder deed. Om te laten zien wat je kunt en te laten merken dat je serieus bent om jouw ideale baan te vinden. Hoe beter je weet wat je wilt en wat je kunt, hoe beter jij jezelf kunt ‘verkopen’ en een werkgever kunt overtuigen dat hij jou moet hebben voor de klus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.