Werken van 9tot3 als thuiswerkmama

Bijdrage van Vlijtig Liesje.

Van 9 tot 3. Het is een bijna magische tijd! Want het is de tijd dat Nederlandse ouders hun handen vrij hebben, omdat hun kinderen dan op school zitten. En dan nog zijn de Nederlandse schooltijden niet ideaal. Want bij veel bedrijven word je eerder verwacht. En om 3 uur al naar huis gaan? Dat is wel erg vroeg. Daarom ben ik erg blij dat ik vanuit huis kan werken. Zo kan ik mijn werktijden als professioneel blogger goed aansluiten op de schooltijden.

Een dag uit het leven van een thuiswerkende moeder

De werkdag van mijn moederbedrijf begint om 7 uur ’s ochtends. Ik snoep dan snel een half uurtje betaalde arbeid van de dag af, terwijl de kinderen nog slapen. Om half acht roep ik ze, en ontbijten we met z’n allen. En om 8 uur breng ik ze hardlopend naar school. Lekker efficiënt! Zo kom ik mooi aan de beweegnorm voor volwassenen, die voorschrijft dat je minstens 30 minuten moet bewegen per dag.

Rond 8.45 kom ik dan bezweet weer thuis, en ga weer aan het werk. Ik werk thuis, en in mijn eentje, dus niemand die het ruikt! Om tien uur zet ik het koffieapparaat aan, en duik ik onder de douche. Fris en fruitig geniet ik daarna van mijn kopje koffie. En het feit dat ik er mijn work-out, en ruim anderhalf uur werken op heb zitten. Die combinatie maakt bijna dat ik geen suiker meer nodig heb in mijn koffie.
Zo zoet smaakt die wetenschap!

Rond 10.45 ga ik weer aan de slag. Meestal tot een uur of 12.30, want ik heb vaak moeite om mezelf los te trekken van de computer. Maar op een gegeven moment laat mijn rammelende maag zich niet langer negeren, en dan maak ik een tosti. Die zou ik netjes aan tafel moeten opeten, maar meestal knaag ik die achter mijn computer op. Vervolgens werk ik tot 15.15, de tijd dat de kinderen uit school komen.

De kinderen komen zelfstandig naar huis. Ik schil alvast een appel, zet drinken voor ze klaar en iets lekkers. Vanaf nu is mijn werkdag nogal versnipperd! Want nadat ik met de twee jongste kinderen wat heb gedronken, en naar hun verhaal heb geluisterd, komt er om de haverklap weer een kind thuis. Ik heb er vijf, dus dat wil wel! Daarom besteed ik de tijd tussen 15.30 en 17 uur vooral aan het huishouden. Dat laat zich goed combineren met een luisterend oor en allerlei hand- en spandiensten.

Soms ga ik stiekem tijdens het koken, nog even wat werken. Maar dat wordt meestal afgestraft met pannen die overkoken. Om 17 uur eten we, en daarna is mijn werkdag officieel afgelopen. Maar in de praktijk ben ik nog wel eens geneigd om toch nog weer te gaan werken. Als Wahm (Work At Home Mom) en Thuisblijfmoeder is mijn werkdag dus niet echt van 9 tot 3. Meer van van 7 tot 20.00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.