Thuiswerken met een touchscreen laptop

touchscreen laptopWerken vanuit huis? Thuiswerken is ideaal voor ouders met een druk gezinsleven, maar het houdt wel in dat je je kantoor aan huis goed op orde moet hebben. Hoe fijn je thuis kunt werken staat of valt grotendeels met je computer. Een logge, prehistorische desktop nodigt niet bepaald uit om erachter te gaan zitten en lekker in een werkflow te komen. Maar een snelle en moderne laptop juist wel! Vooral de nieuwste touchscreen modellen zijn heerlijk om mee te werken. Door het aanraakscherm is je computer supersnel en heb je in no time al je goede ideeën verwerkt. Maar welke touchscreen laptop past bij jou? We zetten de verschillende soorten op een rijtje!

De standaard touchscreen

Standaard touchscreen laptops zijn qua vormgeving identiek aan ‘normale’ laptops. Je klapt ze open, zet ze neer en gaat aan het werk. Een touchscreen onderscheidt zich echter van de gewone laptops door zijn scherm. Door middel van het scherm bedien je de computer snel en gemakkelijk, zodat je dus ook efficiënt kunt werken! Dol op de nieuwste snufjes? Kijk dan eens naar een Lenovo laptop touchscreen. De nieuwe modellen hebben spraakherkenning en reageren zelfs op de gebaren die je maakt, zodat je je laptop nog gemakkelijker bedient.

————————————————–
LEES OOK: Thuiskantoor inrichten en mooie posters aan de muur
EN Thuiswerken met een baby? Tips en babykamer ideeën
————————————————–

De ‘convertible’ touchscreen

Ga je voor je werk regelmatig langs bij klanten? Dan is een ‘convertible’ touchscreen wat voor jou. Deze modellen kun je namelijk helemaal terugklappen, zodat je ze staand neer kunt zetten op een tafel. Ideaal om presentaties op te geven, want ze zijn door hun touchscreen gemakkelijk te bedienen en ze zijn ook stukken groter dan een tablet, zodat je presentatie mooi uit de verf komt. Werk je echter vooral thuis achter je laptop, dan heb je weinig aan de convertible functie.

De ‘dockable’ touchscreen

Wie veel uren maakt achter de laptop en vrij repetitief werk doet, zit helemaal goed met een ‘dockable’ touchscreen. Bij dit model kun je het scherm loskoppelen van het toetsenbord, zodat je hem op ooghoogte in een houder kunt zetten. Ergonomisch heel verantwoord en dat is belangrijk als je vanuit huis werkt, omdat je dan vaak onregelmatige uren maakt en soms lang achter elkaar achter je laptop zit. Een fijn bijkomend voordeel van het ‘dockable’ touchscreen is dat je het losse scherm ook kunt gebruiken als tablet. Fijn voor als je na het werk lekker even een spelletje wilt spelen op de bank!

De ‘slider’ touchscreen

Ben je voor je werk veel onderweg, dan kan een ‘slider’ prettig zijn. Deze laptops zijn over het algemeen klein en compact, zodat je ze gemakkelijk mee kunt nemen, en je kunt het scherm over het toetsenbord naar voren schuiven, zodat je op een relatief klein oppervlak kunt werken. Let bij deze modellen wel op je houding en de ondersteuning, want je hebt door de afmetingen de neiging om met een gekromde rug te werken. Niet handig dus als je veel computerwerk doet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.