Freelancer vinden voor diverse opdrachten

freelancer vindenEr heerst krapte op de arbeidsmarkt. En dat zal de komende jaren alleen nog maar toenemen. Bedrijven doen er goed aan zich daar goed op voor te bereiden. Door het werk goed te organiseren en flexibel om te gaan met personeel. Natuurlijk zullen er nog steeds mensen in vast loondienst verband willen werken, maar er is ook een groeiende groep professionals, die freelance de talenten inzet voor diverse opdrachtgevers. Hoe zorg ik ervoor dat het werk gedaan wordt? En waar kan ik een goede freelancer vinden? Dit zijn belangrijke vragen voor managers, nu en in de toekomst.

Freelancers voor korte klussen

Freelancers worden al jaren ingezet voor korte klussen. Projecten die gemakkelijk afgebakend kunnen worden. Zoals het bouwen van een website of het vertalen van een tekst. Zoek je een vertaler in Amsterdam? Dan is dat niet zo moeilijk. En ook voor de ontwikkeling van werknemers zijn we gewend externe coaches in te huren. Allerlei specifieke expertise wordt gemakkelijk extern ingehuurd. En die freelancer vinden is vaak het probleem niet. Maar wat als het gaat om een secretaresse of een marketingmanager. Een verkoper of een technicus?

Werknemers willen meer flexibiliteit

Vaders en moeders willen graag flexibel werken om meer tijd met hun kinderen door te brengen. Maar ook mantelzorgers zijn gebaat bij soepele werktijden. Veel moeders stoppen tijdelijk met werken of starten een eigen zaak. Als freelancer kunnen zij doen waar ze goed in zijn en toch hun tijd zelf indelen. Uit onderzoek blijkt dat ook jonge millennials anders naar werk kijken dan wij altijd gewend zijn geweest. Zij willen het werk in hun leven passen, in plaats van het werk voorop te stellen. Dit zal dus ook in de toekomst een andere aanpak vergen van werkgevers, als zij het beste personeel aan zich willen binden.

Wie gaat het werk doen?

Bedrijven die zich nu voorbereiden op de wensen van werknemers, zullen een grote voorsprong krijgen in de strijd om personeel. Richt de arbeidsprocessen zo in dat er voor iedereen duidelijke taken liggen. Stel de doelen samen en geef elke werknemer of freelancer een eigen verantwoordelijkheid voor het resultaat. Als dat helder is, maakt het minder uit waar of hoe laat het werk gedaan wordt. En dat is precies die vrijheid waar veel professionals voor zullen kiezen. Het is essentieel voor het vinden van de juiste kandidaten om het werk gedaan te krijgen. De juiste freelancer vinden is onderdeel van het succes!

Via onze 9tot3 vacaturebank in samenwerking met ons netwerk vrouwelijke ondernemers op Haareigenzaak.nl, vinden wij altijd snel de juiste kandidaat. Of dat nu parttime of fulltime is, in loondienst of freelance. Als de werktijden maar in overleg kunnen plaats vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.