Goedkope thuiswerkplek voor flexwerkers en ondernemers

Goedkope thuiswerkplek zonder verlies van comfort

Goedkope thuiswerkplek

Steeds meer mensen werken flexibel. Flexibele werktijden in loondienst, of als freelancer voor je opdrachtgevers. Soms ben je op kantoor om projecten samen met collega’s op te zetten en door te spreken. Maar veel werk kan ook op andere plekken gedaan worden. Waar je de rust kunt vinden om dingen uit te werken. Ongestoord kunt schrijven aan een nieuw plan. Of telefonische besprekingen voert, zonder het geroezemoes van collega’s. Thuis heb je misschien een compleet ingericht kantoor. Of je werkt aan de keukentafel. Of zelfs op de bank met je laptop. Een goedkope thuiswerkplek inrichten ziet er voor iedereen anders uit. Dat het low budget kan, hoeft niet te betekenen dat het je aan comfort ontbreekt.

Kies een groot werkblad en comfortabele stoel

Een grote tafel of bureau om aan te werken, geeft een opgeruimd gevoel. Dat kan een echt bureau zijn, maar ook een grote houten tafel. Het mooie van een houten tafel is, dat je deze bij elke kringloop voor een of twee tientjes kunt kopen. Je kunt ervoor kiezen deze in jouw favoriete kleur te schilderen. Als je dat met een roller doet in plaats van een kwast, krijg je een mooi glad oppervlak. Zorg dat je werkblad mooi leeg blijft, zodat je ongestoord op elk moment kunt werken. Dat voelt toch anders dan de keukentafel, waar de hele dag ook andere gezinsleden gebruik van maken. En ook je bureaustoel kun je gemakkelijk tweedehands op de kop tikken.

Een rustige plek voor goede concentratie

Kies een rustige plek in huis om jouw werkplek te maken. Ook al is het een kleine ruimte. Je hebt een plek nodig waar je je terug kunt trekken als je die ene deadline moet halen. Het hoeft geen grote ruimte te zijn. Als er maar daglicht is. Een raam en een stopcontact en ruimte voor je tafel of bureau. Je kunt met lege muren beginnen. In de loop der tijd komen daar misschien een handig planboard of inspirerende poster aan te hangen. Maar dat hoeft niet perse.

Goedkope printer en geld besparen op inkt

Natuurlijk printen we niet zoveel meer als jaren geleden. Bijna alles kan digitaal. Maar bij je goedkope thuiswerkplek hoort ook een goede printer. Ze kosten niet zoveel meer. Het is juist de inkt die printen vaak duur maakt. Via de website van Goedkoopprinten kun je heel voordelige inkt kopen voor bijna alle merken printers. De kwaliteit is net zo goed als de merkcartridges, dus je bespaart veel.


LEES OOK: Beste bureau kiezen voor je werkplek? Zo doe je dat!
EN Fijne werkplek en hoe die bijdraagt aan productiviteit


Betrouwbare computer, internet en telefonie

Bespaar nooit op een goede computer. De snelheid en betrouwbaarheid van je computer hebben een belangrijke invloed op je werkplezier. Een trage computer geeft je elke dag een beetje stress. En dat moet je echt zien te vermijden. Als je veel in je auto zit, koop je er ook een met meer comfort. Voor een computer geldt dat ook als je daar elke dag mee moet werken. Ook internet en telefonie moeten zo goed zijn dat je er nooit zorgen over hoeft te maken. Een dag geen internet is een dag niet gewerkt immers. Kies een betrouwbare aanbieder en kies een onbeperkt abonnement. Het is de belangrijkste investering voor een goede, maar goedkope thuiswerkplek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.