Fijne werkplek en hoe die bijdraagt aan productiviteit

fijne werkplek

In een inspirerende werkplek presteer je beter, ben je vaak creatiever en voel je je gelukkiger. Maar hoe creëer je een inspirerende en fijne werkplek? Wij helpen je graag mee door voor jullie dé tips op een rijtje te zetten. Bij zo’n werkplek denk je al snel meteen aan de hippe -en vaak ingewikkelde- kantoren met van alles erop en eraan, maar niets is minder waar. Het kan namelijk vrij simpel zijn om zo’n inspirerende werkplek te creëren.

Fijne werkplek voor ontspanning

Niets is fijner dan lekkere ontspanning tijdens je werk. Creëer dus een voor jou fijne werkplek waar je je ontspannen voelt en heel de dag productief kunt blijven. om een fijne werkplek te creëren denk je misschien niet meteen aan je bureau of stoel maar toch beïnvloeden deze zeer zeker je werkplek. Je voelt je tenslotte uiteraard beter wanneer je goed zit. Daarnaast zorgen de kleine dingetjes zoals accessoires op je bureau het comfort op je werkplek. Zo zit je niet alleen veel lekkerder, maar is dit ook veel comfortabeler werken.

Persoonlijke touch

opgeruimd bureau

Het is uiteraard ook heerlijk als je je op je werk ook een beetje thuis voelt. Zorg er dus voor dat je ideale werkplek huiselijk wordt ingericht. Denk aan je favoriete plantjes, een fotolijstje of leuke souvenirtjes. Nu wil je natuurlijk ook wel eens afwisseling creëren met je persoonlijke spullen. Aangezien een fotolijst aan de muur niet makkelijk te verplaatsen is zonder beschadiging is er natuurlijk iets op verzonnen. zo creëer je met een zogeheten ophangsysteem een ophangsysteem die je muur niet beschadigt en waarmee je met al je foto’s de juiste werkplek creëert door dat je deze foto’s makkelijk kan verschuiven.


LEES OOK: Energiezuinige werkplek inrichten? Dat doe je zo!
EN Inspirerende werkplek voor thuiswerkers


Licht en opgeruimd

Ook een goed verlichte en opgeruimde werkplek draagt bij aan de productiviteit, van een donkere en chaotische plek word je dan ook eerder onrustig. Een opgeruimde werkplek betekent natuurlijk niet meteen dat het een saaie werkplek hoeft te zijn. Wees bijvoorbeeld creatief met kleurrijke bakjes voor op je bureau of een mooie design kast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.