De deeltijdtopman komt eraan, durf jij nu ook?

Zeventig uur werken en je kinderen nauwelijks zien. Ook in het bedrijfsleven is dat normaal voor wie echt carrière wil maken. Maar dat klassieke model staat op springen. ‘Die heftige verandering is nu al aan de gang, bij advocatenkantoren bijvoorbeeld.’

ls Claudia Zuiderwijk thuis een ziek kind heeft, dan overlegt ze telefonisch even met haar man: wie komt het deze keer het minst slecht uit? Als het nodig is, verlaat ze vervolgens haar werk en gaat naar huis. Schuldgevoelens: geen. En als een collega met spoed op haar wekelijkse thuiszorgdag een afspraak wenst, wil ze weten waarom het niet tot maandag kan wachten. ‘Zonder duidelijke uitleg hebben wij een vervelend gesprek.’ En o ja, Claudia Zuiderwijk werkt net als haar echtgenoot al vijftien jaar in deeltijd. Toen ze bestuurder was bij it-bedrijf PinkRoccade, en ook nu, als bestuursvoorzitter van de Tergooiziekenhuizen.

‘Dat is in mijn functie absoluut mogelijk’, meent Zuiderwijk. Kwestie van je flexibel opstellen. Want de Zorgmanager van het jaar 2008 is niet te beroerd om ’s avonds en ’s morgens vroeg de telefoon op te pakken en als de kinderen op bed liggen soms nog even flink door te halen. Resultaten, daar gaat het om. Helaas zou zeker de helft van de bedrijven in Nederland haar dagindeling nog steeds niet accepteren, schat ze in. Die ouderwetse prikklokachtige bedrijven, daar wil ze niet eens werken. ‘Die cultuur proef je overigens redelijk snel als je ergens een sollicitatiegesprek hebt.’ lees meer op www.intermediair.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.