Hoe kies je de juiste drukkerij?

De juiste drukkerij

de juiste drukkerijJe werkt op een marketingafdeling of je bent ondernemer en je zoekt een drukkerij. Voor een goede marketing is het belangrijk de juiste mix van online en offline aandacht te vragen van je klanten. Dat betekent dat je regelmatig flyers, folders of bedankkaarten wilt laten drukken. Je hebt zelf al in je hoofd hoe je het hebben wilt, maar hoe breng je dat over op papier? Een goede communicatie met de drukkerij is dan van groot belang om misdrukken te voorkomen. Hoe kies je de juiste drukkerij?

Plaatselijke drukker

Het voordeel van een plaatselijke drukker is dat je iemand live kunt vertellen hoe je het hebben wilt. Het meedenken over formaat en materiaal is bij een drukker om de hoek een stuk gemakkelijker. Je loopt of fietst er gewoon even langs. Je kunt de kleur en de structuur van het papier zien en voelen en ook de juiste dikte of het gewicht van het papier voor je folder is gelijk duidelijk. Door persoonlijke aandacht weet je ook zeker dat jouw ontwerp nog een keer nagekeken wordt. Door een mens van vlees en bloed. Een nadeel is vaak dat de prijs wat hoger ligt dan wanneer je online je drukwerk uitbesteedt.

————————————————–
LEES OOK: Voordelige-kantoorartikelen-die-handig-zijn-als-je-vanuit-huis-werkt
EN Hoe-zet-je-stickers-in-als-marketingmiddel?
————————————————–

Online drukkerij

Online drukkerijen zijn de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond geschoten. In Nederland en ook in België kun je online diverse drukkerijen vinden. Het grote voordeel is dat online drukkerijen vaak een stuk voordeliger zijn in prijs. Zeker als je grote aantallen wilt bestellen. Het nadeel is dat er soms termen gebruikt worden waar je zelf misschien nog niet mee bekend bent. We weten allemaal hoe groot een A4 is, en dat de helft daarvan A5 is, maar zien we alle andere maten even gemakkelijk voor ons? En hebben we gelijk een idee bij het gewicht of de dikte van 300 grams papier? Gelukkig kun je ook de online drukkerijen gewoon bellen voor advies. Ze kunnen vaak ook een paar voorbeelden opsturen, zodat je het materiaal toch even vast kunt houden om de juiste keuze te maken. En als je een extra controle wilt laten uitvoeren, kun je dat bij de meeste drukkers ook aanvragen. Dat duurt natuurlijk allemaal iets langer, maar het bespaart je wel geld. Daarom is een goede planning van belang.

Ik ben benieuwd wat jij belangrijk vindt aan een goede drukkerij en hoe jij je keuze maakt! Laat je het ons weten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.