Voordelige kantoorartikelen die handig zijn als je vanuit huis werkt

voordelige kantoorartikelen

Vanuit huis werken is hartstikke handig, maar je kunt geen gebruik maken van alle kantoorspullen en faciliteiten die je op je werk normaal gesproken hebt. We zetten tien voordelige kantoorartikelen voor je op een rijtje die goed van pas kunnen komen als je doet aan thuiswerken. Met deze goedkope kantoorspullen, heb je in een handomdraai een comfortabel thuiskantoor gemaakt.

Voordelige kantoorartikelen voor thuis

Natuurlijk moet je investeren in een goede computer, als je thuis wilt werken. En zorg er ook voor dat je werkplek ergonomisch is. Koop een goede bureaustoel en zorg dat je rechtop kunt zitten met je armen op de juiste hoogte voor je toetsenbord. Verkeerd zitten als je hele dagen achter de computer zit kan ernstige blessures opleveren. En juist nu we steeds meer thuiswerken is dat iets om goed op te letten. En daarnaast zijn er een heleboel kleine dingen die het werken vanuit huis een stuk gemakkelijker kunnen maken. Deze voordelige kantoorartikelen kunnen je daarbij helpen.

1. Wifi extender

Zonder een goede internetverbinding kan je tegenwoordig bijna je werk niet meer doen. Het is daarom wel zo prettig als je altijd een goede internetverbinding tot je beschikking hebt thuis. Een wifi extender zorgt ervoor dat je het draadloze signaal van je router overal in huis en in de tuin kunt oppikken en je overal goed bereik hebt. Zeker nu ook al je buren thuis werken, kun je een vertraagd internet signaal ervaren. Bel daarover eventueel ook met je internetprovider. Zij kunnen je helpen met het switchen naar een alternatief kanaal. Zo kun je werken op de internetsnelheid die je gewend bent.

2. Papier, inkt en printer

Soms leest iets makkelijker op papier dan op je beeldscherm. Ook moet je soms iets uitprinten voor de administratie of omdat iets op de post moet. Korting op drukwerk komt dan goed van pas. De meeste winkels hebben vaak aanbiedingen voor papier, inkt en printers, waarmee je de kosten voor drukwerk kunt verlagen. Als je kantoorspullen met korting koopt, bespaar je veel geld. Het is juist nu de tijd om te besparen, omdat we in een onzekere tijd leven. Kies voor voordelige kantoorartikelen en kies voor duurzaam, dan sla je twee vliegen in één klap.

3. Stressballetje of yoga oefeningen

Als je thuis werkt, heb je niemand om je frustraties en stress op af te reageren. Een stressballetje is dan een goedkope en effectieve oplossing. Vijf minuten kneden in een stressbal en je kunt er weer tegenaan. Vind je dit niks? Probeer dan eens wat fysieke oefeningen om je stress te verlagen. Leg een fijne yogamat neer en doe tussen de middag voordat je gaat lunchen een paar oefeningen. Span al je spiergroepen even flink aan en ontspan je lichaam daarna bewust. Daardoor voel je alle spanning uit je lijf lopen. Een heerlijke manier om het tweede deel van je dag te beginnen.

4. Scanner app

De meeste mensen hebben geen scanner apparaat thuis. En dat is ook al lang geen musthave meer. Wil je een hard copy document naar een collega doorsturen? Nee, dat hoeft niet per post. Je kunt veel sneller een document van papier naar je computer krijgen. Gewoon met je telefoon! Download een gratis scanner app en scan hiermee voortaan al je documenten.

Kijk eens in de app store en probeer de Fotoscan van Google foto’s of Foto scanner van Photomyne. Het zijn gratis apps! Het scannen van oude foto’s gaat hiermee ook geweldig goed. Je krijgt echt een goede digitale kwaliteit. Ik gebruik zelf die van Google Foto’s. Je krijgt beelden met een hoge resolutie. Deze app valt onder de virtuele voordelige kantoorartikelen en is dus helemaal gratis.

5. Een webcam cover

De meeste computers hebben tegenwoordig een ingebouwde webcam. Heel handig als je contact wilt hebben met je collega’s via Zoom of andere online meeting software. Per mail, chat of telefoon kan je prima communiceren met je collega’s, maar oog-in-oog contact hebben met elkaar werkt toch nog altijd het beste. Met een webcam kun je virtueel de meest belangrijke vergaderingen gewoon door laten gaan. Ondanks de afstand die je hebt van kantoor. Op deze manier kan je non-verbale communicatie ook oppikken en is het contact een stuk persoonlijker.

Webcam cover

Maar let op! De webcam staat soms aan zonder dat je dat in de gaten hebt. Je ziet het afgelopen jaar zoveel grappige video’s van mensen die per ongeluk in hun onderbroek alvast inloggen in de Zoom meeting. En dan behoorlijk voor paal staan. Zorg ervoor dat je altijd een webcam cover of blocker op je camera’s plaatst. Het is een zelfklevend plastic schuifje, waarmee je de camera afschermt. Zodra je echt klaar zit voor de meeting, schuif je dan handmatig de camera open. En niet eerder!

6. Usb stick of in de Cloud?

Werk je wel eens op je laptop in een koffietentje, op de computer thuis en op de computer op kantoor? Dan is het makkelijk om altijd een usb stick bij je te hebben. Het document waarin je aan het werk was, heb je zo altijd bij je en je kunt overal gelijk weer aan de slag. Natuurlijk kun je ook in de Cloud werken. En dat doen ook steeds meer mensen. Het is echt de meest handige manier om documenten te delen met collega’s. En het is dé manier om op verschillende fysieke locaties of apparaten altijd je documenten bij de hand te hebben. Maar als je documenten hebt, die je liever niet in de Cloud zet, is een usb stick nog steeds de beste optie.

7. Koffiezetapparaat of favoriete koffietentje om de hoek?

Op kantoor kan je de hele dag door koffie halen. Als je thuis werkt lust je ook wel graag een bakkie. Schaf daarom een extra lux koffiezetapparaat aan en begin elke dag dat je thuiswerkt scherp. Als je thuis werkt mag je het jezelf wel extra aangenaam maken. Verwen jezelf dus met lekkere soorten koffie of thee. Want op kantoordagen zou je ook dat lekkere bakje gaan halen bij de koffie corner op de hoek. Werk je nu thuis? Ga dan ook eens op zoek naar de lekkerste afhaal koffie of lunch in de buurt. Je steunt er de lokale horeca mee. En dan hoef jij dat superluxe apparaat misschien niet eens te kopen!LEES OOK: Thuiswerken-met-een-baby-tips-babykamer-ideeen
EN Inspirerende-werkplek-voor-thuiswerkers


8. Je favoriete muziek

Als je in je eentje thuiswerkt, kan het nog wel eens stil zijn in vergelijking met kantoor. Vind je het niet prettig om in stilte te werken? Sluit dan je telefoon aan op een docking station en luister zo naar de radio of een leuke playlist. Natuurlijk kun je ook Airplay of Bleutooth gebruiken om de muziek te streamen waar jij lekker bij kunt werken. Dat kunnen een paar goede boxen zijn of gewoon via je TV.

9. Tafelventilator

Tafel ventilator

Oriënteer je vast op de volgende zomer. De zomers worden steeds warmer lijkt het wel. Afgelopen zomer zaten we met z’n allen flink te zweten thuis achter onze laptop. En van teveel warmte word je moe. Op kantoor is er vaak airco. Thuis hoeft dat niet, want je kunt je ook luchtiger kleden, je werktijden aanpassen en op koele uren je huis goed door laten luchten. Om te voorkomen dat je zwetend aan het werk bent kun je een kleine tafelventilator kopen die voor verkoeling zorgt in de warme zomermaanden. En maak gebruik van het eeuwenoude zomer rooster. Start je werk om 6 uur in de ochtend. Dan pak je veel koele uren mee. Je kunt dan na twee uur ’s middags het een stuk rustiger aan doen.

10. Hygiënische doekjes

Op kantoor heb je de luxe dat de boel door een schoonmaker schoon gehouden wordt, thuis moet je dit zelf doen. Op je muis en toetsenbord verzamelen zich al snel veel bacteriën. Haal daarom af en toe een vochtig doekje over deze accessoires.

Hygiënische doekjes kunnen we in deze tijden van Corona sowieso goed gebruiken. Maak deurklinken en trapleuningen elke dag even schoon. Zeker als je kinderen hebt, die wel naar school gaan en ‘s middags in en uit lopen. Laat ze lekker buiten spelen en zorg zelf ook regelmatig voor een frisse neus. Maar let op voldoende hygiëne, zoals handen wassen en oppervlakken ontsmetten.

Zijn er nog andere voordelige kantoorartikelen, die jij thuiswerkers zou adviseren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.