Manager moet op zoek naar passie

Niet vaardigheid, maar gedrevenheid is de kwaliteit die managers bij hun werknemers moeten zoeken. Vaardigheid is te leren, passie niet. Bovendien moeten ze mensen zoeken die buiten de lijntjes kunnen denken, in plaats van gedweeë schapen.
Dat zegt de Amerikaanse managementgoeroe Tom Peters, die 25 jaar geleden de bestseller ‘In Search of Excellence’ schreef en sindsdien een van de meest gevraagde management-consultants ter wereld is. Hij gaf onlangs een seminar op de Nederlandse Nyenrode Universiteit aan 250 managers . 

Economische neergang
Daarin geeft hij vooral de managers zelf ervan langs, omdat ze niet op zoek zijn naar de juiste kwaliteiten. Ook Europa moet eraan geloven omdat de 36-urige werkweek volgens hem een perfect recept is voor economische neergang. Wat betreft de bedrijfsstrategie moeten bedrijven leren om niet naar de concurrent te kijken, maar naar de eigen originaliteit. Hij hekelt Microsoft omdat daar alle talent steeds maar in nieuwe Windows-versies wordt gestoken. Hij prijst Starbucks omdat de glimlach bij het kopje koffie zo gewaardeerd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.