4 beroepen die je als digital nomad kunt uitoefenen

Beroepen die je als digital nomad kunt uitoefenen

Elke dag achter hetzelfde bureau kruipen om de hele dag te werken, het is niet helemaal meer van deze tijd. Al voor corona was er een duidelijke trend in gezet waarbij ook medewerkers in loondienst wat vaker thuis gingen werken in plaats van op de zaak. Maar er zijn ook mensen die een paar stappen verdergaan en ‘digital nomad’ worden. Zij hebben geen vaste verblijfplaats of werkplek, maar combineren reizen met werken. We bespreken vier beroepen die je als digital nomad kunt uitoefenen.

Vertaler

Een tolk moet natuurlijk doorgaans ter plekke zijn, maar iemand die teksten vertaalt kan dat met een laptop en wifi eigenlijk overal doen. Daarom zijn er onder de digital nomads relatief veel vertalers die een deel van de dag werken en de rest van de tijd genieten van de bestemmingen die ze aandoen op hun reis. Je kunt immers de werkdag zelf indelen, hoewel deze vertalers natuurlijk wel met deadlines rekening moeten houden.

Beroepen die je als digital nomad uit kunt oefenen: Blogger

Blogger is misschien wel hét digital nomad beroep. Mensen die kunnen leven van het schrijven van blogs, kunnen dat vaak ook prima op een willekeurige locatie met wifi en een laptop doen. Dat kan om reisblogs gaan die aansluiten bij de reizen die zij maken. Maar blogs over andere onderwerpen kunnen natuurlijk ook gewoon op afstand geschreven worden. Naast een volledig digital nomad bestaan kun je trouwens ook een workation inplannen. Zo ga ik zelf regelmatig een paar weken ergens anders werken. Onlangs was ik zes weken in Zuid Frankrijk met mijn laptop. Maar ik heb nog wel een huis om naar terug te keren.


LEES OOK: Misverstanden over thuiswerken in de afgelopen 10 jaar
EN Flexibel werken wordt steeds eenvoudiger mobiele apps


Virtual assistant

Het beroep van virtual assistent is relatief nieuw. Dat is een assistent op afstand die bijvoorbeeld zaken kan uitzoeken voor SEO-doeleinden, agenda- emailbeheer kan doen, social media activiteiten kan regelen. Of  planningen kan controleren en nog veel meer zaken die nodig zijn ter ondersteuning van een manager of kantoor. Als je voor de taken alleen een laptop en een internetverbinding nodig hebt, kan je het beroep van virtual assistant prima als digital nomad uitoefenen. Een groot tijdsverschil kan in sommige gevallen echter wel een complicerende factor zijn.

Digital nomad recuiter

Recruiter

Een recruiter is iemand die voor bedrijven personeel werft en selecteert om openstaande vacatures te vervullen. Daarbij maakt hij is zij onder meer gebruik van het eigen netwerk, specifieke kennis van een markt of sector en andere bronnen zoals bijvoorbeeld LinkedIn. Dit werk wordt voornamelijk online gedaan. Er zijn ook freelance recruiters, die al lange tijd niet meer in loondienst werken bij een bedrijf. Er zijn veel recruiters die hun beroep als digital nomad uitoefenen.

Dit is nog maar een kleine selectie van beroepen die je als digital nomad uit kunt oefenen. Spreekt dit leven jou aan? Misschien kun jij dan ook wel op afstand in je levensonderhoud gaan voorzien. Vanaf een strand met palmen. On the road, terwijl je de wereld ontdekt. Klinkt geweldig toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.