5 Smartphone tips voor moeders

Moeders zijn tegenwoordig niet meer voor te stellen zonder tablet of smartphone in hun buurt. Ze gebruiken hem zelf, of de kinderen zijn ermee aan het spelen.

Uit onderzoek blijkt steeds vaker dat moeders van tegenwoordig intensieve smartphonegebruikers zijn. En dat is niet gek, als je je bedenkt dat de moeder van nu genoeg redenen heeft om haar smartphone geen seconde uit het oog te verliezen. Moeders opgelet, we hebben 5 tips op een rijtje gezet om het beste uit je smartphone en uit jezelf te halen!

1.       Blijf gezond en strak met je smartphone

Sporten en gezonde voeding zijn ontzettend belangrijk. Er slank en sportief uit zien, ook na de geboorte van een kind, is niet onbelangrijk. Door Instagram te gebruiken kun je gezonde ideeën opdoen, zoals superfood-gerechten en yoga. Of je kunt via één van de vele sportapps je calorieverbranding tijdens het sporten bijhouden. Als je hierbij een sportarmband voor je smartphone gebruikt hoef je je niet druk te maken over waar je je smartphone laat tijdens het sporten.

2.       Zet je smartphone op de kinderwagen

Ga je even met de kinderwagen naar buiten, of ga je er zelfs een rondje mee hardlopen? Neem dan je smartphone mee. Je kunt je vriendin bellen, bijhouden hoeveel calorieën je verbrandt of lekker muziek luisteren. Maar waar laat je je smartphone? En kinderwagen vooruit duwen en sturen met één hand is erg onhandig. De oplossing: gebruik een fietshouder op je kinderwagen! Deze kun je gemakkelijk op je kinderwagen monteren. Als de stuurklem te ruim is, kun je een stukje rubber ertussen stoppen zodat de houder stevig aan je kinderwagen bevestigd is.

3.       Bespaar tijd met koken en winkelen

Boodschappen en koken doen blijven tijdrovende klussen voor een moeder. Je bent lang bezig met het bedenken wat je wil eten, het maken van een boodschappenlijstje en het koken zelf. Met handige apps kun je het jezelf gemakkelijk maken. Met de Appie App van de Albert Heijn of een app van een andere supermarkt kun je op je gemak thuis de aanbiedingen bekijken en het boodschappenlijstje op je telefoon opslaan. En Smulweb heeft een app waar je ideeën kunt opdoen voor lekkere en gezonde maaltijden.

4.       Zorg voor ouderlijk toezicht op een smartphone

Heeft je kind een smartphone, of wil je er binnenkort een geven? Gebruik dan een handige app zoals Kytephone. Deze app heeft een kindmodus die ervoor zorgt dat je als ouder toezicht op het telefoongebruik van je kind hebt. Je kunt instellen wie er naar jouw kind kunnen bellen, welke nummers jouw kind kan bellen en welke apps er gebruikt kunnen worden. Zo hoef je je geen zorgen te maken over hoge kosten of apps die niet geschikt zijn voor kinderogen. Om de smartphone zelf ook te beschermen is het handig om een hoesje te gebruiken. Een iPhone hoesje bijvoorbeeld beschermt tegen vuil, krassen en stoten.

 5.       Laat je kind spelend leren

Moderne technologie hoeft niet slecht te zijn voor je kinderen, als je er goed mee omgaat. Je kunt je kinderen spelend laten leren op je tablet of de smartphone. Je zult zien dat ze dingen ontzettend snel oppakken en ze raken bovendien gewend aan de nieuwe manier van lesgeven. De leukste educatieve apps vind je op Eduapp.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.