Een bloemetje van de zaak laten bezorgen

Een bloemetje van de zaak laten bezorgen

Een bloemetje van de zaak laten bezorgen? Hoe vaak doe je dat als werkgever? Het is een kleine moeite en geeft groot plezier. Je kunt er een gewoonte van maken op verjaardagen of voor heel veel andere gelegenheden. Het is makkelijk en eenvoudig geregeld. En hoeft niet veel te kosten. Er kunnen bepaalde momenten zijn dat het laten bezorgen van een bloemetje extra leuk en gepast is. En uit dit kleine gebaar spreekt een grote betrokkenheid en waardering. Dat helpt je om jouw personeel tevreden te houden.

1. Bloemetje van de zaak bij verjaardagen

Is één van je werknemers jarig? Misschien heb je het op een drukke kantoordag niet gelijk door. Maar het is wel erg goed om dat bij te houden. Iemand die jarig is vindt het altijd leuk om daar wat aandacht voor te krijgen. En ook al kun je niet van elke verjaardag een feest maken op een werkdag, zeg er altijd iets over. En stuur een bloemetje naar het huis van de werknemer of laat het op kantoor bezorgen. Doe het wel bij iedereen, anders krijg je scheve ogen.

2. Een bloemetje van de zaak bij promoties

Krijgt iemand een promotie? Omdat ze al lang bij je werken en goede prestaties hebben neergezet? Dat is reden voor een feestje. Gooi een borrel of een extra lekkere lunch en besteed er mooie woorden aan. En verras iemand bij thuiskomst ook nog met een fijne bos bloemen.

3. Bij verlies of verdriet zijn bloemen troostend

Weet je van een werknemer dat hij of zij een verlies heeft gehad. Of erg verdrietig is om de één of andere reden? Dan is een bloemetje van de zaak, uit naam van alle collega’s een fijne hart onder de riem. Misschien praat je er op het werk niet veel over, maar je kunt altijd wel zien hoe het met iemand gaat. Een klein gebaar kan iemand erg helpen in een moeilijke periode.

4. Jubileum op de zaak? Bloemen!

Heb jij werknemers die al trouw jarenlang voor je werken? Houd dan de jubilea goed in de gaten. Werkt iemand vijf, tien of zelfs twintig jaar bij jouw bedrijf? Dat is heel bijzonder in deze tijd. Een mooie mijlpaal om bij stil te staan. Niet alleen met een bloemetje aan huis, maar ook met mooie woorden van dank voor de trouwe dienst. Ben je tevreden met iemand? Laat het ze weten door middel van het laten bezorgen van een bloemetje. Dat maakt de dag extra bijzonder. En je spreekt daarmee je waardering uit.

5. Bij mooie prestaties hoort ook een mooi boeket

Heeft jouw team dit kwartaal een mooie prestatie neergezet? Is er hard gewerkt aan een speciaal project? En is deze binnen de deadline afgerond? Of is de omzet door het salesteam behaald, mede door de klantvriendelijke binnendienst? Behalve bonussen kun je er ook altijd een bloemetje bij sturen. Dat is net wat persoonlijker dan een bedrag op de bankrekening. Geld is een vergoeding waar mensen op rekenen. Maar een klein cadeautje of een boeket geeft blijk van waardering.

Eigenlijk kun je wel stellen dat je het hele jaar door een intensieve relatie met je bloemist kunt aangaan. Hij of zij kan je ook adviseren over welke bloemen je geeft bij welke gelegenheid. Want jouw werknemers in het zonnetje zetten, helpt je om deze mensen aan jouw bedrijf te binden. Naast natuurlijk een goede beloning, is het laten blijken van waardering een belangrijke sleutel om te voorkomen dat je personeel te snel weer verdwijnt. Een goede investering in je personeel dus!

Foto bovenaan dit verhaal door Secret Garden via Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.