Geblesseerd en toch werken? Zo doe je dat!

Geblesseerd en toch werken

geblesseerd en toch werken

Een blessure kan altijd voorkomen. Iets te enthousiast in de sportschool bezig geweest, jezelf verstuikt tijdens het doen van de boodschappen of gewoonweg te lang in de verkeerde houding gewerkt. Hoewel een blessure tijd nodig heeft om te helen, kan het zijn dat je graag lekker door blijft werken. Maar hoe kun je dit doen zonder dat de klachten verergeren? Geblesseerd en toch werken? We geven je een aantal handige tips.

1. Besteed taken uit

Er zullen een aantal taken en bewegingen zijn die jij even niet uit kunt oefenen. Denk bijvoorbeeld aan taken op de werkvloer; maar ook erbuiten! Kun je bijvoorbeeld even geen auto rijden, dan hoef je niet direct het openbaar vervoer in te stappen -en een mogelijke valpartij en nog meer pijn te riskeren. Voor dit soort gevallen is er altijd wel een studentchauffeur beschikbaar die jou speciaal op dit moment van blessure van en naar je werk brengt. Geeft je ook nog eens extra tijd om te werken. Of gewoon te ontspannen natuurlijk.


LEES OOK: Bedrijfsongeval en schade opgelopen? Wat nu?
EN Workaholics kennen eigen grenzen niet. Tips voor genezing


2. Let op de medicatie

Gebruik je medicatie om de pijn van de blessure te verminderen? Probeer deze dan voor het werk niet te nemen. De medicatie zorgt er namelijk voor dat jij de pijn niet voelt; maar deze pijn voel je niet voor niets. Door geen medicatie te nemen voel je de pijn op tijd en weet je precies welke bewegingen je wel en beter niet kunt maken. De pijnstilling zorgt er uiteindelijk alleen maar voor dat jij door je pijngrens heen gaat en de blessure waarschijnlijk nog verergert ook.

3. Heb geduld

Geef je over aan het feit dat je een blessure hebt en zet niet teveel druk op jezelf en je lichaam. Je bent nu eenmaal even niet in staat om te presteren zoals je dat eerst deed: en dat is oké. Hoe frustrerend het ook kan zijn, geef je over aan het feit dat je lijf zich even niet helemaal lekker voelt. De stress en druk die je op jezelf uitoefent zorgen er uiteindelijk alleen maar voor dat het herstel nog langer duurt. Geblesseerd en toch werken is al heel goed van je. Wees tevreden met wat wél kan.

4. Vind de oorsprong

Heb je jouw blessure oorspronkelijk op het werk opgelopen? Kijk dan meteen eens hoe deze veroorzaakt zou kunnen zijn en wat je kunt veranderen om het niet alleen nu, maar ook in de toekomst comfortabeler te maken. Ga eventueel in overleg met je werkgever om je werkplek aan te passen.

5. Doe je oefeningen

Heb je oefeningen meegekregen om de blessure soepel te houden? Doe deze dan ook iedere dag. Of je nu aan het werk bent of niet. Neem even een momentje voor jezelf om je herstel sneller te laten verlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.